Плъх нахапа дете, социалните го отнеха от родителите му

Плъх нахапа дете, социалните го отнеха от родителите му
одителите са решени да осигурят на децата си по-добри условия за живот в къщата, за да си ги върнат обратно. Снимка: БТВ
A A+ A++ A

Момченце на една година е било нахапано от плъх, докато спяло в дома си в шуменското село Драгоево. Детето е прието с рани по лицето и ръцете в интензивното отделение на шуменската болница. След инцидента то е настанено в приемно семейство, съобщи бТВ.

Лекарите в шуменската болница са успели да стабилизират състоянието на детето.

Семейството живее в много мизерни условия в крайна къща на селото. Социалните служби са констатирали, че условията в дома са неподходящи за малкото момче и двегодишната му сестричка и децата са били настанени в приемно семейство.

„Ще се работи по реинтеграция на децата в биологично семейство, но родителите трябва да подобрят хигиенно-битовите условия”, обясни Севджан Акиф - директор на РД „Социално подпомагане”-Шумен.

Родителите са решени да осигурят на децата си по-добри условия за живот в къщата, за да си ги върнат обратно. Социалните служби обаче предупреждават, че процедурата по реинтеграция на децата може да продължи няколко месеца.

#плъх #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници