Този плеър Walkman струва 1200 долара

Този плеър Walkman струва 1200 долара
A A+ A++ A

През есента на 2013 година Sony пусна в Япония по-специален портативен плеър Walkman, който беше насочен към аудиофилите и се продаваше на цена около 800 долара. По-късно устройство се появи и на западните пазари и очевидно се е оказало достатъчно успешно, за да накара японската компания да разработи негов наследник. Той се казва Walkman NW-ZX2 и отново ще изкуши аудиофилите с качеството на звука, но не и с цената, която е цели 1200 долара. Устройството използва Android 4.2 Jelly Bean и поддържа изтеглянето на приложения от Play Store, но не това е важното в случая.

Фокусът е поставен върху осигуряване на върхово качество на звука и се поддържат аудио формати като DSD, WAV, AIFF, FLAC, Apple Lossless и т.н., а освен това пътя на сигнала е подобрен с използването на премиум компоненти. Устройството има 128GB вградена памет плюс слот за microSD карта и може да възпроизвежда MP3 музика 60 часа с един заряд на батерията или 33 часа при ползване на FLAC файлове. Поддържат се NFC и Bluetooth за бърза връзка с говорители и слушалки – устройството използва кодека LDAC запо-качественбезжичензвук. Устройството предлага 4” FWVGA (854x480) Triluminos дисплей и познати аудио технологии като S-Master HX Digital Amplifier, DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine), ClearAudio+ и Clear Bass.

Корпусът е изработен от масивен алуминиев блок, а в него е намерила място позлатена медна плоча за намаляване на електрическия импеданс и подобряване на звука. Захранването залага на двуслойни кондензатори за изглаждане на спадовете в напрежението, а в допълнение всеки етап от пътя на аудиосигнала е обновен с платки с медно покритие, кабели от безкислородна мед и висококачествена спойка без олово. Компанията описва и други хардуерни подобрения чрез внимателно подбрани компоненти, които ще говорят най-добре на аудиофилите. Продажбите на нишовото устройство започват през тази пролет.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници