Донските казаци искат Путин за император на Луганск

Донските казаци искат Путин за император на Луганск
Николай Козицин Снимка: lj.damonius.com
A A+ A++ A

Атаманът на донските казаци Николай Козицин нарече президента на Русия Владимир Путин – император на казаците на територията на самообявилата се Луганската народна република. Изказването му е публикувано в YouTube.

Козицин заявява, че да се мисли за Донска република е утопия, защото тя е част от Руската империя, а Путин е император.

В началото на декември Козицин отпътува от размирната украинска област в Русия за празниците. По това време в населения предимно с казаци град Антрацит избухнаха престрелки с бойците на Луганската народна република. Казаците са все по-колебливи в позицията си - част от тях подкрепят официалната власт, а друга -  проруските сепаратисти.

През октомври петербургските казаци се обявиха в подкрепа на идеята на донските казаци и лидера на руската Либералдемократическа пария Владимир Жириновски Путин да бъде обявен за Император на Руската държава. Тогава пресслужбата на съюза на казаците ИРБИС обяви, че се обявяват и за присъединяване към Русия на американските щати Аляска и Калифорния. За целта казаците поискаха от правителството финансиране, за да започнат масирана кампания за пропагандиране на руската култура в САЩ.

Казаците вече имат официален начин да покажат привързаността си към Русия чрез влязлото в сила решение за отваряне на руската армия за чуждестранни граждани. Това решение беше взето още през 2003 г., но прилагането му на практика беше отлагано досега. Путин се принуди да приеме тази крайна мярка заради намаляването на броя на наборните войници.

#казаци #Донбас #Луганск #Владимир Путин #Путин #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници