Продажбите на смартфони с нови операционни системи ще се увеличават

Продажбите на смартфони с нови операционни системи ще се увеличават
A A+ A++ A

Наблюдатели очакват през 2015 година сериозен ръст на продажбите на смартфони с нови операционни системи като Firefox OS и Tizen. Според тайванското онлайн издание DigiTimes потребителите, които за пръв път ще закупят смартфони ще бъдат и най-голямата група от клиенти на алтернативните платформи. Към момента все още цели 34% от мобилните телефони в световен мащаб не са смартфони, а техният дял ще спадне под 10% чак през 2018 година, показват данни на агенция Gartner.

Това пък означава, че огромна група потребители тепърва ще навлизат в света на смартфоните, особено след като Microsoft Mobile смята да напусне пазара на обикновени телефони. В същото време точно тези клиенти са най-чувствителни към цените на устройствата и поради това е вероятно да изберат бюджетно решение. По данни на DigiTimes през 2015 се очаква масовото навлизане на смартфони с цени между 50 и 100 долара, а отделни модели с Firefox OS ще могат да бъдат закупени дори на цена от 30 долара на отделни пазари.

Изданието посочва, че Google възнамерява да си партнира с производителите на чипове Qualcomm и MediaTek и с компании като HTC, Asus, Acer и Lenovo за разработването на следващото поколение смартфони с Android One, което се очаква през първата половина на тази година. Спорно е обаче дали на Android One трябва да се гледа като на алтернативна платформа, тъй като на практика това е стандартната версия на Android, която се предлага с референтен набор от подбрани компоненти за ускорена разработка на бюджетни смартфони.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино