Индонезия с одит на всички авиокомпании след незаконния трагичен полет на Air Asia

Индонезия с одит на всички авиокомпании след незаконния трагичен полет на Air Asia
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Индонезия започва одит на всички авиокомпании, работещи в страната. Проверките са предизвикани от трагичния полет на нискотарифния превозвач Air Asia, съобщава в. „Джакарта глоуб".

"Ние ще извършим одит или оценка на всички авиокомпании в Индонезия, за да се определи дали някакви нарушения на маршрутите, разписанията и графиците", каза генералният директор на Министерство на транспорта на Индонезия Джоко Муряатмоджо за въздушния транспорт.

Той добави, че компанията Air Asia няма да може да извършва полет Сурабая - Сингапур, докато не приключи проверката. Вече е известно, че Air Asia Индонезия не е имала разрешение за фаталния полет на катастрофата от неделя, 28 декември, и не е поискала промени.

Остава неясно как авиокомпанията е извършила този полет без необходимото разрешение, посочва в. „Джакарта глоуб".

По-рано беше съобщено, че най-вероятната причина за катастрофата е обледеняване.

Airbus A320-200 въздухоплавателни средства малайзийска авиокомпания Air Asia, извършване на полет от Сурабая до Сингапур, изчезнал радара на 28 декември. На борда на кораба са били 162 души.

Ръководителят на издирвателните и спасителни операции в Индонезия съобщи, че са били намерени четири големи части от катастрофиралия на 28 декември самолет на Air Asia. Бамбанг Солистио каза пред журналисти, че забелязаните предмети са на дъното на Яванско море.

#самолет #Air Asia #Индонезия #Сингапур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници