Alcatel OneTouch може би е купила марката Palm

Alcatel OneTouch може би е купила марката Palm
A A+ A++ A

От сайта webOS Nation смятат, че HP най-вероятно е продала марката на друга компания и това е Alcatel OneTouch. Първите признаци за това са включеното пренасочване от Palm.com към mynewpalm.com, където може да се види текста “Coming soon. Smart Move”. Оказва се, че втората част е слоган на производителя на смартфони Alcatel OneTouch, която е част китайската компания TCL.

Допълнително проучване е показало, че в края на октомври Palm (част от HP) е прехвърлила правата върху името, логото и запазените търговски марки на Wide Progress Global Limited. Компанията е била представена от Никълъс Зибел, който обаче е президент за Северна и Южна Америка и Тихоокеанския регион в Alcatel OneTouch и TCL

Това насочва към мисълта, че TCL е купила името на Palm и възнамерява да го използва, за да стъпи на американския пазар. Alcatel е добре познат бранд в останалите части на света, но не такова е положението в Северна Америка, където името Palm все още има силна разпознаваемост и одобрение от потребителите.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино