Пияни шофьори подпалили ферибота, твърдят оцелели

Пияни шофьори подпалили ферибота, твърдят оцелели
A A+ A++ A

„Чухме, че имало трима шофьори, които пиели в кабината на един от камионите и се запалили“, разказа пред Нова тв една от  спасените българки, пътували на запалилия се ферибот „Норман Атлантик“.

„Един от шофьорите разказа – петима от тези, които са спали в камионите си, са починали. Един от оцелелите обаче ни каза, че е видял огън да излиза от единия камион. И от там тръгнало всичко“, допълни Радка Тодорова.

Друга сънородничка си припомни, че три пъти се качвала по стълбичката на хеликоптера и три пъти я избутвали. "Мъжете бяха по-нахални от нас, жените. Най-накрая успях да се кача. Кошмар беше! Страшно!", разказа жената.

Корабът „Сан Джорджо” с оцелелите от ферибота-факла акостира късно снощи на италианското пристанище Бриндизи.

„Птица, която минава през комина се е запалила и е паднала долу при тировете“, чул пък на свой ред Галин Хайтов. Той също извадил късмет – паднал от борда и уцелил първата спасителна лодка. За нещастие счупил ръката си и сега му предстои операция, преди да се завърне в България.

„Бях в ада. Сега съм в рая. Ще разберете какво ви казвам, когато вие се върнете от ада“, разказа вчера Галин.

Италианските власти вече работят по версията за умишлен палеж и умишлено причинено убийство. Известно е, че на борда е имало нелегални имигранти

#ферибот #спасени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници