Павлова увери: Няма затрупани хора под снега, пътната обстановка остава критична

Павлова увери: Няма затрупани хора под снега, пътната обстановка остава критична
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Няма затрупани хора. Има един аварирал ТИР до Долни Дъбник. От "Гражданска защита" пътуват до мястото, но обстановката продължава да е тежка и има силни снегонавявания", обяви регионалният министър Лиляна Павлова в сутрешния блок на Нова телевизия във вторник. Тя добави, че на места преспите са по 3-4 метра и нулева видимост на пътя, а след снегорините веднага се натрупва сняг. 

Павлова препоръча да не се нарушават забраните на някои непроходими пътища и да се спазват ограниченията по пътя. Министърът апелира тези, които тепърва тръгват на път за празниците да позвънят на телефон 0700 130 20, за да се информират кой път е най-подходящ за тях и откъде да минат. След 21 ч. във вторник ще бъдат спрени от движение ТИР-овете.

"Най-критична остава ситуацията в Северна България, където очакваме снегонавявания и заледявания, както и по проходите. Също така пътуващите непременно трябва да са със зимни гуми и вериги", отново напомни регионалният министър. Тя е категорична, че се прави всичко възможно за разчистване на пътищата и спасяване на авариралите автомобили, затрупани в преспите.

По отношение на програмата за саниране на панелните блокове, Лиляна Павлова заяви, че са отпуснати 1 милиард лева, което е сериозна сума според нея. "Трябва да се санира целият блок и трябва да има минимум 36 жилища в блока, които да са единодушни и домоуправителят да си подаде заявката в Общината. Саниратенто включва смяна на дограма, ремонт на покриви и подмяна на хоризонтални и вертикални щрангове - това е една много сериозна инвестиция", категорична е Павлова. 

#Лиляна Павлова #сняг #България #саниране #пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници