Открита е нова жертва: Загиналите от "Норман Атлантик" вече са осем

Открита е нова жертва: Загиналите от "Норман Атлантик" вече са осем
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Броят на жертвите от трагедията на борда на ферибота "Норман Атлантик" вече е осем. Това съобщи министърът на отбраната на Италия Роберта Пиноти, предаде РИА Новости.

„Спасени са 427 души, а същи и две кучета, които са били на борда. Осем души са загинали”, заяви Пиноти по време на пресконференция в правителствения дворец Киджи.

Междувременно, италианският министър на транспорта Маурицио Лупи заяви, че не е ясно дали списъкът с пасажерите на „Норман Атлантик”, предоставен от гръцките власти е акуратно отражение на това кой се е намирал на борда, понеже корабът е спирал на гръцки остров преди избухването на пожара в неделя сутрин.

„Разполагаме със списък на качилите се на борда, в който са включени имената на 427 пасажери и 57 членове на екипажа. Това е общият брой при отпътуването. Ето защо ние продължаваме издирванията. Ние не знаем какъв е точният брой на намиралите се на борда”, заяви още Лупи.

Началник-щабът на италианския военноморски флот адмирал Джузепе ди Джорджи от своя страна заяви, че военни самолети продължават да прелитат над района около ферибота в търсене на тела.

По-рано бе съобщено, че съдбата на 38 души от ферибота „Норман Атлантик” остава неизвестна.

#Норман Атлантик #ферибот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници