Жертвите от пламналия ферибот са вече седем

Жертвите от пламналия ферибот са вече седем
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Жертвите на водния и огнен ад от потъващия ферибот „Норман Атлантик” достигна 7 души. В понеделник спасителите откриха телата на още двама души. Към момента няма информация за националността им.

„Открити са още две тела, общият брой на загиналите се увеличи до 7 души”, се посочва в съобщение на италианската брегова охрана в „Туитър”.

По-рано бе съобщено, след като всички пасажери и екипаж са напуснали кораба, капитанът ги е последвал. Италианският премиер Матео Ренци заяви, че спасителната операция на обхванатия от пожар в Йоническо море ферибот е приключила. 

В момента фериботът остава неуправляем в бурните води на Йонийско море. Той се намира на около 10 морски мили западно от албанския бряг и на 432 мили източно от италианското крайбрежие. Той е съпровождан от влекачи и военния кораб "Сан Джорджо".

Припомняме, че "Норман Атлантик" пламна в неделя сутринта, изпълнявайки рейс от гръцкото пристанище Патра за италианския град Анкона. Огънят е тръгнал от гаражното отделение и бързо се разпространил. Първоначално бе съобщено за един загинал и няколко ранени. Впоследствие в ледените води на бурното море бяха открити още 4 трупа, но не се уточнява дали са от пътниците или трупа екипажа. По-късно Италия и Гърция потвърдиха, че огънят е потушен. На ферибота са качили и медицински екипи, които помагали на пасажерите.

През нощта спасителите три пъти неуспешно са се опитали да изтеглят ферибота до италианския бряг.

В спасителната операция са били включени няколко плавателни съда, главно италиански и 9 хеликоптера, осем от които бяха италиански

#Норман Атлантик #ферибот #Матео Ренци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници