Спасен пасажер видял четирима мъртви на ферибота

Спасен пасажер видял четирима мъртви на ферибота
A A+ A++ A

Спасен турски пасажер твърди, че е видял поне четирима мъртви на горящия край Гърция ферибот, предават италианските медии.

Четири тела са извадени от морето по време на спасителната операция на борда на ферибота „Норман Атлантик”, предаде АФП, позовавайки се на гръцкия министър на търговския флот Милтиадис Варвициотис.

По този начин броят на загиналите при бедствието се е увеличил на петима души.

„Италианските власти потвърдиха, че са извадени телата на четирима загинали”, заяви Варвициотис. Засега самоличността на жертвите не е известна.

Министърът подчерта, че спасените са 391 от общо 478 души, които са пътували на борда на ферибота.
В неделя гръцки гражданин загина при опит да достигне до спасителна лодка.

Въпреки лошото време спасителните операции продължават и по-голямата част от пасажерите са на сигурно място. Пострадалите и ранените се настаняват в болници, а останалите в пристанищните структури.

Съдбата на българите на ферибота „Норман Атлантик” остава неизвестна, но българските консулски власти пътуват към областта Пуля, където се настаняват евакуираните, за да издирят сънародниците ни и окажат помощ.

Четирима българи вече са спасени от горящия фериботНорман Атлантик“ в Йонийско море, съобщиха пред БНТ от Министерството на външните работи.

До тази сутрин информацията бе за двама - Галин Хайтов и Красимир Естов, спасени и прибрани на сигурно място в областта Пулия, Италия. По-късно от Външно потвърдиха за избавлението и на Р. Тодорова и С. Божилова. За останалите петима сънародници, които фигурират в списъка на пасажерите, засега няма информация.

- See more at: http://novinite.bg/articles/85092/Chetirima-balgari-spaseni-ot-goryashtiya-feribot#sthash.j2mgRT41.dpuf

Четирима сънародници вече са спасени, съобщиха от Министерството на външните работи. Това са Галин Хайтов, Красимир Естов,  Р. Тодорова и С. Божилова. За останалите петима сънародници, които фигурират в списъка на пасажерите, засега няма.

Пожарът на „Норман Атлантик” е потушен и времето поутихна, което позволи ускоряване на спасителните операции. През нощта и рано тази сутрин спасяването ставаше само по въздух с хеликоптери и въжета, с които можеха да се изтеглят по пет човека.

Предполага се, че причината за пожара е цистерна със зехтин, който се е запалил.

Оказа се, че само преди 10 дни фериботът „Норман Атлантик” е бил проверен за изправност и са били констатирани нередности именно в системата за аварийни ситуации.

#ферибот #пасажер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници