Подновено е издирването на малайзийския самолет

Подновено е издирването на малайзийския самолет
A A+ A++ A

Индонезийските военни възобновиха издирването на изчезналия самолета на авиокомпанията “Еър Ейша”. 12 кораба, пет самолета и три хеликоптера претърсват района на изток и югоизток от остров Белитунг.

Към мястото пътуват още няколко кораба и самолет от Малайзия и Сингапур. Помощта си предложиха и Австралия, САЩ, Канада, Великобритания, Южна Корея и Индия. Самолетът на нискотарлифната индонезийска авиокомпания изчезна от радарите вчера с 162-ма души в условия на лошо време при полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур.

Експертът по въздушна безопасност инж. Ангел Борисов коментира пред БНТ, че фронтът от облаци, за които е сигнализирал пилотът на самолета на “Еър Ейша”, може да е сред вероятните причини за изчезването на машината.



Борисов, бивш главен инспектор по безопасност на полетите в Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”, посочи, че самолетът има обхват до 13-14 километра в зависимост от теглото, докато тези облаци имат височина до 15 километра.

Пилотът е имал затруднения като да обиколи този фронт така и да мине над него. Явно той се е стремял да мине върху облака отгоре, но не е успял, допусна експертът. Той подчерта, че и самолетът е конструиран да изпълнява безопасни полети в сложни метеорологични условия, пилотът също е сертифициран да изпълнява безопасни полети в сложни метеорологични условия.

#малайзийски #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници