Четирима българи спасени от горящия ферибот

Четирима българи спасени от горящия ферибот
Снимки:EPA/БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима българи вече са спасени от горящия ферибот „Норман Атлантик“ в Йонийско море, съобщиха пред БНТ от Министерството на външните работи.

До тази сутрин информацията бе за двама - Галин Хайтов и Красимир Естов, спасени и прибрани на сигурно място в областта Пулия, Италия. По-късно от Външно потвърдиха за избавлението и на Р. Тодорова и С. Божилова. За останалите петима сънародници, които фигурират в списъка на пасажерите, засега няма информация.

Общо деветима българи се предполага, че са били на борда на пламналия в неделя сутринта пътнически ферибот "Норман Атлантик" в Йонийско море: С. Аргирова, Р. Тодорова, А. Асенов, В. Доспатлиев, Кр. Естов, Г. Хайтов, М. Мосавитцки, С. Божилова и П. Ненова. От МВнР уточниха, че не се знае дали всички те са се качили на кораба.

"Норман Атлантик" се запали изпълнявайки рейс от гръцкото пристанище Патра за италианския град Анкона с 411 пътници и 56-членен екипаж. Огънят е тръгнал от гаражното отделение. Според първите съобщения един човек езагинал, а няколко са ранени.

Спасителната операция е много трудна и върви бавно заради изключително тежките климатични условия.Поради силното вълнение само един боен кораб на италианските военноморски сили е бил в състояние да се приближи.

На борда остават 267 души, а 211 пътници са спасени, съобщават от пресслужбата на военноморските сили на Италия.

"221 души са спасени, 257 все още остават на борда", се посочва в съобщение на италианския военноморски флот на страницата му в Twitter.

#ферибот #Норман Атлантик #спасителна операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници