Един загинал и двама ранени на горящия ферибот (видео)

Един загинал и двама ранени на горящия ферибот (видео)
A A+ A++ A

 Един мъж е загинал, а двама са получили наранявания в обхванатия от пламъци ферибот "Норман Атлантик".  Националността на жертвата не се уточнява.

От пресслужбата на правителството на Италия (страната, поела ръководството на спасителната операция) не са потвърдили тази информация. Досега спасителите са евакуирали от ферибота 156 души. На борда му е имало 411 пътници и 56-членен екипаж.

Италианското издание „Аднкронос”, което се позовава на източник, близък до капитана на единия от спасителните кораби в Адриатическо море, твърди, че трупът се превозва към италианския бряг на борда на кораб на бреговата охрана. На същия съд се намира един ранен пътник и военен, на който му прилошало внезапно по време на спасителната операция.

„Норман Атлантик” се намира на около 30 мили от италианския бряг.

Спасителната акция се ръководи от пристанището в Бари. Една от основните причини за забавяне на евакуацията е малкият брой спасителни лодки. Според гръцки медии част от тях били унищожени при пожара. Три деца са в състояние на хипотермия, но още не е ясно дали те са на борда или са сред евакуираните.

МВнР поддържа постоянна връзка с българските посолства в Атина и Рим, които от своя страна са във връзка със спасителните центрове.

#ферибот #Гърция #Норман Атлантик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници