Опозиционни лидери се появиха върху презервативи в Русия (видео)

Опозиционни лидери се появиха върху презервативи в Русия (видео)
A A+ A++ A

Прокремълски активисти раздаваха презервативи по улиците на Москва с образите на опозиционни лидери, които обвиняват за разпадането на руската валута.

Телевизионният канал LifeNews показа как активисти раздават презервативи със снимки на опозиционера Алексей Навални и магната Михаил Ходорковски. Според активистите тези лидери на опозицията са създали паниката за срива на рублата, която загуби половината от стойността си през тази година.

Срещу Навални и брат му има повдигнати обвинения за кражба и пране на общо 51 милиона рубли (1,4 млн. долара) от козметичната компания Yves Rocher и руска фирма.

Следователите принудиха протестния лидер да подпише декларация, че няма да напуска Москва. Те поискаха той да бъде поставен под домашен арест, тъй като многократно е нарушил поставените му ограничения.

Според Навални и поддръжниците му, подобно на предишното дело, и това е опит на Кремъл да елиминира един от най-опасните политически противници на Путин.

Наални очаква присъдата си на 15 януари, а неговите поддръжници готвят голям протест, въпреки че руските власти го обявиха за незаконен.

#Москва #Русия #активисти #Алексей Навални #Михаил Ходорковски #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници