Китайски университет нарече Коледа кичозен чужд празник

Китайски университет нарече Коледа кичозен чужд празник
Кадър от атмосферата на фестивал, празнуващ китайската Нова година
A A+ A++ A

Северозападният университет в китайския град Сиан забрани на студентите си да празнуват Коледа, наричайки Рождество Христово кичозен чужд празник, който не съответства на националните традиции.

Вместо коледни празненства,

младежите трябвало да гледат патриотични филми

единият от които за Конфуций.  Отклонилите се от прожекциите са заплашени с наказание, което не се уточнява какво може да бъде.

Учещите разказали пред вестник Beijing News, че им е било забранено да украсяват кампуса за Коледа и вместо това разпънали плакати с лозунги като "Да се стремим да станем достойни синовете и дъщери на Китай " и "Да се противопоставим на експанзията на западната култура".

Преди това агенция Синхуа съобщи, че властите в град Вънчжоу в източната част на страната са

забранили всякакви мероприятия, свързани с Коледа

в училищата и детските градини.

Коледа не е традиционен национален празник в официално атеистичен Китай, но популярността му нараства през последните години, особено сред младите и образовани хора в гъсто населените градове.

Междувременно, ръководителят на държавното управление по религиозните въпроси на Китай Ван Цзоан предупреди, че съществува

опасност от разпространение на християнство в страната

По думите му китайският народ трябва окаже решителна съпротива на усилията на други страни да наложат християнство в Китай. Изявлението, разбира се, е на фона на провеждащата се в няколко китайски провинции кампания против празнуването на Коледа.

#Китай #Коледа #студенти #университет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници