Дъжд от пари валя над Хонконг

Дъжд от пари валя над Хонконг
Снимка: patepis.com
A A+ A++ A

Милиони долари се изсипаха на улица в Хонконг след инцидент с инкасаторска кола. Историята се разиграла в деловата част на Хонконг в района Ванчай, предаде Би Би Си.

В бронираната кола се намирали 525 млн. хонконгски долара в брой /около 69 млн. щатски /. Полицията на Хонконг призова жителите на града да върнат парите.

Минаващите по улицата хора били буквално засипани от банкноти. Полицаите са събрали едва 20 млн. хонконгски долара. Останалите пари са останали в джобовете на късметлиите, които били в момента на улицата.

След аварията с инкасаторската кола улицата станала непроходима. Според очевидци хората буквално изскачали от колите си, за да успеят да съберат колкото е възможно повече пари. Дждът от банкноти засипал пътното платно с пачки по 500 хонконгски долара.

В. "Саут Чайна морнинг пост" съобщава, че сред късметлиите била и жена, изглеждаща като обикновен жител на Хонконг, която успяла да прибере набързо най-малко 10 такива пачки. След което късметлийката изчезнала в квартала без следа. От полицията предупредиха, че отказът за връщане на случайната печалба ще бъде разглеждан като много сериозно престъпление.

Властите водят разследване на инцидента. Полицията работи по всички възможни версии.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници