Обама: Нашата най-дълга война приключва

Обама: Нашата най-дълга война приключва
Барак Обама Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нашата най-дълга война приключва, заяви президентът на САЩ Барак Обама  в коледното си телевизионно обръщение и припомни, че е след няколко дни в страната ще се завърнат военните, служили в Афганистан.

"Днес ние можем да се съберем със семейството и приятелите си, защото нашите войници са отслужили своя дълг към родината. Ние можем да празнуваме, защото те се отказаха от своя празник", каза Обама.

"Надяваме се, че празничните дни ще ни дадат шанс да разрешим разногласията, да се съберем със семействата, съседите и приятелите си, да подновим връзките, които ни свързват. А за страната това означава уважение към тези, които са служили и са се жертвали заради нас - нашите ветерани, военните и техните семейства", заяви първата дама Мишел Обама.

От 2001 г. насам САЩ са дали над 2200 жертви в афганистанската кампания. Хиляди са военноинвалидите – особено в резултат на крайпътни взривни устройства.

На 20 декември семейство Обама започна зимната си ваканция в Хавай. Президентът, Мишел Обама и дъщерите им ще прекарат около две седмици на остров Оаху, преди да се завърнат във Вашингтон в началото на януари.

Обикновено Барак Обама прекарва ваканцията си, като играе голф, храни се в ресторанти в Хонолулу и ходи на походи с децата си. 

#Барак Обама #Обама #САЩ #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници