Радан Кънев: Дръжте се, професор Танев!

Радан Кънев: Дръжте се, професор Танев!
Радан Кънев Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев подкрепи министъра на образованието проф. Тодор Танев. По време на посещение в СОУ „Христо Ботев” във Враца професорът посъветвал децата да се държат „докрай” с маджари, евреи, арменци, „както те са докрай с нас”... „докато не омекнат”. Думите му бяха в контекста на исторически факт, с който запозна учениците – бомбардировката над Враца, чийто инициатор е Уинстън Чърчил.

"Дръжте се твърдо, КАТО маджари, евреи, арменци..." - казва професор Тодор Танев и ... се оказва антисемит. И анти-маджарин, предполагам. Нищо, че има унгарски произход и говори перфектен унгарски.
И се оказва, че няма право на мнение за учени, ако портретите им висят по стените. Тази реакция е само пример за тежкия конформизъм в мисленето, който именно професорът се опитва да разбие с думите и поведението си.

Какво да кажа освен "Дръж се твърдо, професоре. Тепърва те започват...", написа на стената си във Фейсбук Радан Кънев.

"Със сигурност е далеч по-безопасно да говорим с клишета...Прав си професоре, от такова интелектуално снишаване страда цялото общество - наука, образование, култура, политика. Добре, че има хора като теб на публични позиции", коментира още Кънев.

Министърът на образованието проф. Тодор Танев направи и друго странно изказване по време на открития урок в СОУ "Христо Ботев" във Враца. Според него, Ломоносов не е направил нищо, а Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула в науката.

 

#Радан Кънев #Кънев #Тодор Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"