Станишев: Всичко в България е с краката нагоре

Станишев: Всичко в България е с краката нагоре
„В резултат на управлението на ГЕРБ правителството контролира обществото, а не обратно”, посочи Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на управлението на ГЕРБ всичко в България е обърнато с краката нагоре, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Няма как „Коалиция за България” (КБ) да подкрепи персоналните промени в Министерски съвет. Не заради личните качества на кандидатите за министри, а затова, че няма да има промяна в политиката им”, посочи Станишев по време на дебата при гласуването на новите министри Десислава Атанасова като здравен министър и Делян Добрев като икономически, предаде БГНЕС.

Премиерът за пореден път отсъства от тази зала и това показва как всичко в България е обърнато с краката нагоре, продължи лидерът на левицата.

„В резултат на управлението на ГЕРБ правителството контролира обществото, а не обратно”, посочи още той.

Станишев изрази и обидата си от отношението на министър-председателя към Народното събрание.

„Борисов неведнъж е споменавал, че той казва, а министрите му изпълняват, защото са негов личен избор”, припомни червеният лидер.

„Не са ясни мотивите нито за смяната им, нито за новите предложения. Всеки извън ГЕРБ вече разбира, че нещата в държавата отиват на зле. Следващото правителство ще намери една опоскана държава и не го казвам със злорадство”, отбеляза Станишев.

По думите му е абсурдна ситуацията при смяната на Трайков, въпреки че „той допусна много грешки, две години и половина няма решение за АЕЦ „Белене".

Според него и новият министър дава признаци на колеблива позиция, след като наново ще се дискутира темата за ползите и вредите от шистовия газ при положение, че има гласуван мораториум.

Неприемлив за червените е олигархичният модел на икономиката, което е удар върху малкия и среден бизнес, а Делян Добрев няма да промени това, защото от него не зависи нищо.

Според Станишев Делян Добрев е само изпълнител. Няма да се справи със ситуацията в здравеопазването и новият министър Десислава Атанасова, подчерта Станишев.

#Сергей Станишев #България #ГЕРБ #БСП #ПЕС #Десислава Атанасова #Делян Добрев #шистов газ #министър на здравеопазването #министър на икономиката #Народното събрание #Министерски съвет #АЕЦ „Белене" #Трайков #премиер #министър-председател #Борисов #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници