Атанасова и Добрев положиха министерските си клетви

Атанасова и Добрев положиха министерските си клетви
Делян Добрев и Десислава Атанасова ще поемат две от най-тежките за управление министерства. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Десислава Атанасова и Делян Добрев положиха клетва в Народното събрание съответно като министър на здравеопазването и министър на икономиката, енергетиката и туризма.

В сряда народните представители одобриха Десислава Атанасова за министър на здравеопазването и Делян Добрев за министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Със 120 гласа „за“, 46 „против“ и без „въздържали се“ НС освободи от поста министър на здравеопазването Стефан Константинов и избра Десислава Атанасова на негово място, предаде БГНЕС.

Изборът беше прегласуван, след като независимият депутат Георги Терзийски сигнализира за нарушена процедура по време на гласуването. По думите му неговият вот е бил преиначен.

Със 119 гласа „за“, 42 „против“ и без „въздържали се“ НС освободи от поста министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и избра на негово място досегашния му заместник Делян Добрев.

Този път отново депутатите прегласуваха проекторешението за смяната на министъра на икономката, енергетиката и туризма. Двамата нови министри положиха клетва.

#Народното събрание #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Стефан Константинов #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Трайчо Трайков #Георги Терзийски #НС #клетва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"