Кадиев: Надценка от 8 млн. лв. само за 8 лекарства

Кадиев: Надценка от 8 млн. лв. само за 8 лекарства
Кадиев твърди, че въпреки „тежката артилерия“ Десислава Атанасова правителството няма време да реформира здравеопазването. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само за осем лекарства, основно за онкоболни, има разлика в цените от над 8 милиона лева, заяви общинският съветник от БСП в София Георги Кадиев.

„Става дума за надценки, които се движат между 200 и 500%“, уточни Кадиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

От това по думите му печелят производителите, още повече дистрибуторите и най-много – тези, които създават правилата, тоест управляващите. „Това е черна каса“, подчерта Кадиев.

„Тук става дума за лекарства за онкоболни, не каквито и да е. Не вярвам да са толкова глупави, че да не са забелязали надценките. Естествено, те са взели пари – онези, които са организирали търгове“, категоричен е той.

Министърът в оставка Стефан Константинов отнася пешкира, макар че виновните са в Здравната каса, но пък министърът отговаря за сектора, така че именно той трябва да го отнесе, заяви още Кадиев.

Той твърди, че въпреки „тежката артилерия“ Десислава Атанасова правителството няма време да реформира здравеопазването.

„Силен скептик съм, че ще направят нещо, а и трябва да съберат малко пари за изборите. Те рекетират, купуват гласове, манипулираха изборите и през 2011“, допълни Кадиев.

Според него конгресът на БСП трябва да се използва, за да се видят проблемите на партията, защото такива имало – структурни, финансови и с възрастовия състав.

„Ако вървим към това разделение между Станишев и Първанов, единият отбор ще загуби, ще има демотивация. Аз още не знам за кого ще гласувам, чакам програмите им“, обобщи Георги Кадиев.

#Георги Кадиев #София #лекарства #Десислава Атанасова #БСП #Стефан Константинов #оставка #министър на здравеопазването #Станишев #Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »