Гръцкият парламент одобри ново кредитно споразумение

Гръцкият парламент одобри ново кредитно споразумение
В замяна на дългогодишната програма за бюджетни икономии и съкращаване на разходите Гърция получи частично опрощаване на дълга към частните кредитори. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият парламент одобри ново международно спасително споразумение, което предвижда  допълнителен заем от 172 милиарда евро.

Депутатите, подкрепящи коалиционното правителство от социалисти и консерватори, гласуваха рано в сряда сутринта в полза на споразумението, докато Комунистическата партия се обяви срещу него, предаде Нова телевизия.

Новото кредитно споразумение беше одобрено от гръцкото правителство на 14 март, но гласуването в нощта на вторник срещу сряда даде „зелена светлина“ за изпълняването му.

В замяна на дългогодишната програма за бюджетни икономии и съкращаване на разходите Гърция получи частично опрощаване на дълга към частните кредитори, както и траншове от стабилизационния пакет с помощи.

Общото финансиране на Гърция по линия на това споразумение ще достигне около 170 милиарда евро до 2015 г. Още около 100 млрд. евро се опрощават като дълг към частните кредитори в рамките на програмата за преструктуриране.

#Гърция #кредитори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници