130 жертви, от които над 80 деца, след талибанско нападение в училище (снимки)

130 жертви, от които над 80 деца, след талибанско нападение в училище (снимки)
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Броят на жертвите при талибанското нападение в пакистанско училище достигна 130 души. Над 80 от тях са деца. Други 122 души са ранените.

Отговорността за атентата пое организацията "Техрийке Талибан" в Пакистан. Според организацията нападението е отмъщение за военната офанзива срещу талибаните в района на град Пешавар, където се намира и училището.
Екстремистите са имали нареждане да стрелят по по-големите ученици. Говорител на организацията съобщи, че е имало 6 нападатели, сред които стрелци и атентатори камикадзе, на които е било наредено да стрелят по по-големите ученици, но не и по децата.

Нападателите са най-малко петима души, облечени във военни униформи. Петима от тях са били убити.
Атаката се определя като една от най-ужасяващите в Пакистан, съобщава Би Би Си. Служител в училището посочи, че нападението е започнало около 10 часа местно време. По думите му шестимата нападатели са обградили сградата на училището.

„Помислихме, че децата играят и заради това е толкова шумни“, разказва служителят и допълва, че по-късно са видели, че мъжете носят оръжия.

Веднага щом започнаха изстрелите, ние се втурнахме към класните стаи. Нападателите влизаха във всеки клас и убиваха децата“, разказва още служителят.

#талибани #нападение #училище #Пакистан #ученици #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници