Над 100 жертви при атака на талибани в училище в Пакистан

Над 100 жертви при атака на талибани в училище в Пакистан
снимка:ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 100 души, 80 от които деца, са загинали при атака от талибани в училище в Североизточен Пакистан, съобщава BBC.

Пет или шест нападатели облечени с военни униформи са влезли в школото. Стрелба и експлозии са се чували, докато армията е обграждала периметъра на училището.

Над 500 души са били евакуирани от пакистанската армия. Започнала е спасителна операция. Все още не е ясно колко заложници са взели нападателите.

Отговорността за атаката е поета от групировката "Техрийке Талибан" в Пакистан. Нейн говорител е заявил, че нападението е в отговор на действията на пакистанската армия. Смята се, че стотици екстремисти са загинали по време на последните военни операции в Северен Вазиристан.

По думите на представителя на талибаните нападателите са 6, сред които стрелци и атентатори камикадзе. На тях е било наредено да стрелят по по-големите ученици, но не и по децата.

Работник в училището е разказал, че нападателите първо са нахлули в зала, където е било провеждано обучение на учениците да дават първа помощ.

#училище #Пакистан #талибани #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници