Методи Андреев: Надявам се изчезването на Сертов да не е свързано с криминално престъпление

Методи Андреев: Надявам се изчезването на Сертов да не е свързано с криминално престъпление
A A+ A++ A

Продължаващите без резултат усилия да бъде открит бившия директор на ДАНС Петко Сертов показват слабата подготовка на службите, отговорни за националната сигурност, да разрешават проблеми от подобен характер. Това мнение изрази пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

“Все още се надявам, че изчезването на Петко Сертов не е свързано с криминално престъпление”, каза депутатът. Той обаче е песимист, че ще бъде разкрито мистериозното изчезване.

"Това показва колко сме беззащитни, че не можем първия шеф на ДАНС да го открием", коментира Андреев. По думите му на неговото място в студиото трябва да са хора, които  са запознати с хода на разследването, като шефа на ДАНС, например.

Методи Андреев е на мнение, че трябва да има закон, по който публичните личности, които създават класифицирана информация, да бъдат проверявани и обществото да бъде информирано за тяхното минало и за неформалните им контакти.

Идеята е хората, които го назначават или избират, да знаят бил ли е той свързан с някакви тайни, неформални общества и организации. Това да бъде известно и на обществото, обясни депутатът.

Международният паспорт на Петко Сертов е останал в дома му, каза по-рано днес вътрешният министър Веселин Вучков. Той изрази надежда бившият шеф на ДАНС да е добре и да даде знак на близките си, че е в безопасност.

#Петко Сертов #Методи Андреев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници