Похитителят в Сидни поставил 4 бомби в града

Похитителят в Сидни поставил 4 бомби в града
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Мъжът, който държи заложници в кафене в Сидни, предупреди, че са поставени четири бомби в града, а преди това поиска да му бъде донесено знаме на групировката "Ислямска държава", предаде АФП.

Централният площад в австралийския град е под блокада, като стотици въоръжени полицаи обграждат кафене "Линд", където клиенти държат до прозореца знаме с черно-бял надпис на арабски език. На него пише "Няма друг бог освен Аллах, Мохамед е пратеникът на Аллах".

Въоръжен мъж взе за заложници между 15 и 20 души в кафене на голяма шоколадова компания в центъра на Сидни. Според различни източници техният брой е между 13 и 40 души.

Трима предполагаеми заложници са излезли от кафенето в центъра на Сидни, в което бяха държани от въоръжен с огнестрелно оръжие мъж в продължение на близо 6 часа. Двама са излезли от от централния вход, а третият от страничен.

Полицаи са обкръжили площада „Мартин плейс”, където се намира кафенето. Почти всички сгради в околността са евакуирани, а метро и автобусни станции са затворени. Държавната библиотека и сградата на парламента на щата Нов Южен Уелс остават евакуирани. Спирката на „Мартин плейс” и няколко автобусни линии са закрити.

#Сидни #похитител #заложници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници