Еберхартер, Жирардели и Попангелов откриха ски сезона в Банско

Еберхартер, Жирардели и Попангелов откриха ски сезона в Банско
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Световният и олимпийски шампион Еберхартер, 5-кратният носител на Световната купа Жирардели и най-добрият български скиор - Петър Попангелов откриха ски сезона в Банско.

Легендите в ски спорта се спуснаха първи по писта "Алберто Томба" начело на отборите си в състезанието: "Влез в отбора на шампиона". В него участваха общо 75 състезатели - спортисти и любители.

Най-добро време записа Еберхартер и екипът му спечели състезанието. При награждаването състезателите му по български обичай го вдигнаха на ръце. Второ време даде Жирардели, въпреки че на една от вратите аха да падне, но като майстор овладя ските. "Трудно трасе, като на Световна купа", пошегува се след финала почетният гражданин на Банско, от два дни и съветник на министър Ангелкова.

Попангелов даде трето време с пестеливия си стил на каране. След като състезателите от трите отбора се спуснаха, дойде кулминацията на всяко откриване на ски-сезона. Легендите се спуснаха заедно с децата от ски-училището на "Юлен", концесионер на ски-зона Банско. С транспарант: "Банско-най-добрият ски-курорт в България".

Заря от фойерверки разсече синьото небе над Бъндеришка поляна. Програмата продължава довечера на площада в курортния град.

#Петър Попангелов #ски сезона #Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници