МВР отклонява вниманието от основния казус за Петко Сертов?

МВР отклонява вниманието от основния казус за Петко Сертов?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Трудно е да си помисля, че самоубийство е разумен вариант, при положение, че Петко Сертов ми се струва уравновесен човек" заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и припомни, че много хора от неговия ранг остават на улицата в безизходица.

В сутрешния блок на ТВ7 в петък по темата се включи и ген. Славчо Босилков - бивш главен секретар а МВР: "От първостепенно значение е времето на работата му в ДАНС, където се създават една каскада от зависимости и контакти и може да се стигне до междуличностни взаимоотношения и разчистване на сметки. Не бива да забравяме, че ДАНС бе създадена и за да се отнеме възможността на тогавашния министър Румен Петков да има контрол върху секретните служби", припомни той.

"Няма начин Сертов да не е имал зависимости, както в положителен, така и в отрицателен смисъл", добави още Босилков.

"Петко Сертов е имал почти ежедневни контакти с бизнесмена Александър Сурталов, от който е добивал информация за корупция във Варна и региона. Неговата племенница Теодора е собственик на колата, с която Сертов е избягал, но с това не трябва да се спекулира", заяви главният редактор на сайта "Афера" Веселина Томова. Тя добави, че според нея са глупости, че си е забравил телефоните и бил разсеян. По думите й най-важният въпрос е "С кого е имал среща Сертов и какво се е случило на нея?".

Томова е познавала Сертов и е омерзена, заради всичките версии по неговото изчезване. "Сега се прави абсолютно умишлено с полицейски контрол отклоняване на вниманието от основния въпрос по случая", категорична бе тя.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. По-късно той бе начело и на създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе негов ръководител до март месец 2013 година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.

#Петко Сертов #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници