И опозицията в Сирия погазва човешките права

И опозицията в Сирия погазва човешките права
Според „Хюман Райтс Уоч“ и сирийската опозиция нарушава човешките права. Страната е разкъсвана от кръвопролитни сблъсъци вече повече от година. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Неправителствената организация „Хюман Райтс Уоч“ съобщи, че сирийската въоръжена опозиция извършва сериозни злоупотреби с човешки права.

Бунтовниците отвличали, измъчвали и екзекутирали членове на силите за сигурност и поддръжници на режима, предават АФП и „Фокус“.

„Бруталната тактика на сирийското правителство не може да оправдае злоупотребите на въоръжени опозиционни групи“, заяви Сара Леа Уитсън, директор на „Хюман Райтс Уоч“ за Близкия изток.

Международната общност и редица организации вече многократно осъждаха репресивните мерки на президента Башар Асад срещу опозицията, като го обвиняваха в погазване на човешките права.

Базираната в Ню Йорк организация „Хюман Райтс Уоч“ заяви, че макар едногодишните протести в Сирия да са започнали предимно като мирни протести, те са се трансформирали във въоръжена борба, особено от началото на февруари.

Това е месецът, в който правителството стартира мащабни атаки срещу крепости на опозицията в Сирия.

„Хюман Райтс Уоч“ призова опозиционните лидери да изяснят на своите последователи, че при никакви обстоятелства не трябва да извършват мъчения, отвличания или екзекуции.

#протест #опозиция #правителство #човешки права #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници