Девет души задържани за черно тото

Девет души задържани за черно тото
Снимка: www.crimes.bg
A A+ A++ A

Най-малко девет души са задържани след операцията на полицията за противодействия на "черното тото" у нас, съобщи МВР.

От Главна дирекция „Криминална полиция“ съобщават, че операцията срещу противодействието на „черното тото“ е проведена едновременно в шест града в страната. Тя е започнала днес сутринта, като в сградата на Дирекцията и сектор „Икономическа полиция“ са разпитани десетки футболисти и треньори в „А“-футболната ни група. Сред тях бяха играчи от ЦСКА, Локомотив(София) и Локомотив (Пловдив).

При акцията са извършени обиски на много места в страната. Намерени са доказателства, които подкрепят тезата на криминалистите за това, че престъпната група е манипулирала футболни мачове и е участвала в тяхното уреждане.

По непотвърдена информация сред разследваните е Йордан Тодоров, футболист на Локомотив София от лятото на 2014 година, който бе забелязан да излиза от сградата на полицейската академия.

"Разпитват се много футболисти. Видях играчи от Локо Пловдив, видях Мартин Камбуров и Александър Тунчев. Питат ни дали знаем за уредени мачове и схеми за уреждане на срещи", коментира футболистът от Локомотив София Иво Иванов. Той допълни, че не знае за залагания в българския футбол.

Преди време от УЕФА изпратиха сигнал в БФС, свързан с уреждане на мачове, след който елитният футболен клуб Марек бе наказан с глоба от 10 хил. лв. 

 

#МВР #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници