Разпитват футболисти в акция срещу "черно тото"

Разпитват футболисти в акция срещу "черно тото"
A A+ A++ A

Криминалисти разпитват футболисти, мениджъри на отбори и футболни съдии в мащабна акция срещу незаконните залагания във футбола, съобщава Нова телевизия. Според разпитваните са шестима души, които са както от София, така и от провинцията.

Акцията е по сигнал на Българския футболен съюз в координация с УЕФА. Разпитите се водят в ГД "Криминална полиция" в столичния квартал „Младост”.

По непотвърдена информация сред разследваните е Йордан Тодоров, футболист на Локомотив София от лятото на 2014 година, който бе забелязан да излиза от сградата на полицейската академия.

"Разпитват се много футболисти. Видях играчи от Локо Пловдив, видях Мартин Камбуров и Александър Тунчев. Питат ни дали знаем за уредени мачове и схеми за уреждане на срещи", коментира футболистът от Локомотив София Иво Иванов. Той допълни, че не знае за залагания в българския футбол.

Преди време от УЕФА изпратиха сигнал в БФС, свързан с уреждане на мачове, след който елитният футболен клуб Марек бе наказан с глоба от 10 хил. лв.

През август дисциплинарната комисия към БФС спря правата на трима футболисти. Това бяха Даниел Гяуров, Стивън Петков от Лудогорец и Григор Григоров.

#черно тото #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници