Министърът на спорта: БФС да намали броя на чужденците в първенството ни

Министърът на спорта: БФС да намали броя на чужденците в първенството ни

pixabay

A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев взе отношение по кризата в българския футбол като даде съвет на БФС да намали броя на чужденците в първенството ни.

"Едва ли има човек, който да не преживява, това което се случва във футбола. Проблемите са трупани в годините назад и решението няма да дойде бързо. Трябва да се работи в детско-юношеските школи, да се заложи да се развиват повече таланти и спортисти. Във волейбола са наложили ограничение - максимум 5 картотекирани чужденци и максимум трима едновременно на терена. Това дава шанс на повече българи. Футболът също може да осмисли нещо в тази посока", заяви Илиев пред bTV.

Съветът му е леко странен, тъй като и в момента БФС е въвел ограничение за броя на чужденците извън ЕС - на терена може да има максимум петима. За футболистите с паспорти от ЕС подобра рестрикция обаче е немислима, тъй като би се възпрепятствало правото на труд в рамките на Европейския съюз.

Министър Илиев също така не се ангажира, че през неговия мандат ще се вземе решение за строежа на нов национален стадион и прехвърли темата към евентуалния му наследник.

"Хоризонтът на нашето правителство не предполага построяването на нов национален стадион. Правим проучвания за къде е най-подходящата локация, колко би струвало и евентуално проектиране на такова съоръжение. За 18 месеца е много трудно да бъде завършен такъв проект", обясни той.

Димитър Илиев също така прогнозира ново забавяне за неопределен и вероятно доста дълъг период от време на реконструкцията на стадион "Българска армия", след като бе внесена нова жалба в съда.

"Има внесена жалба, което със сигурност ще забави проекта. Не е приятно, защото тъкмо на стартовата линия беше застанал ЦСКА и сега пак се влиза в някакви процедури, които не се знае колко време ще траят. Ако искаме да забъркаме проблем в нещо, пращаме го в съда и оттам нататъка започват да се точат понякога и с години нещата. Със сигурност ще има забавяне. Надявам се бързо да се разрешат нещата, за да могат да стартират и тези процеси. Когато нещата влезнат в съд и се пускат жалби, процедурите са дълги", коментира спортният министър.

#футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите