Сертов се разтоварвал от стреса на труднодостъпни места

Сертов се разтоварвал от стреса на труднодостъпни места
A A+ A++ A

Петко Сертов може да е претърпял катастрофа и да се нуждае от помощ - това е една от последните версии, по които работи полицията в издирването на бившия директор на Държавната агенция "Национална сигурност".

„Петко Сертов е имал навика да пътува в труднодостъпни местности, за да се разтовари от стреса – работи се и по версия за ПТП“. Това заяви Георги Костов, заместник-главен секретар на МВР, цитиран от „Фокус“.

По думите на Костов Сертов може и да е напуснал страната, но да няма информация за това.

„Съществува вероятност издирваният да се нуждае от помощ. Всички лични документи, с които е разполагал Петко Сертов, са били в него. Съпругата му обясни, че не му се случва за първи път да си остави мобилните телефони вкъщи“, допълни Костов.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че е имал намерение да изпрати хеликоптер в Южна България, който да се включи в издирването Петко Сертов.

„Метеорологичните условия не позволиха летателният апарат да излети вчера. Поддържаме връзка с контактния център на „Гранична полиция“, както и с абсолютно всички съседни държави. Постъпила е информация, че до момента на изчезването си не е регистрирано Петков Сертов да е пресичал някоя от границите", каза Лазаров.

Главният секретар на МВР посочи още, че по казуса „Сертов“ поддържат връзка с Висшата касационна прокуратура, държавна агенция „Национална сигурност“, както и с държавното ръководство.

„В момента няма данни за извършено престъпление срещу Сертов. До момента нямаме потвърдена версия и затова работим по всички възможни, докато не бъде изключена някоя", обясни още той.

По думите на Лазаров Сертов не е имал финансови проблеми, а изтеглената от него сума не е необичайна. „Два пъти на месец е теглена подобна сума от него", допълни още Лазаров.


Последната потвърдена информация за движението на Сертов е от 15:30 часа в петък. Бившият шеф на ДАНС най-вероятно се придвижва с лек автомобил "Опел Астра", светлосив металик, с регистрационен номер СА 2987 РМ.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. По-късно той бе начело и на създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе негов ръководител до март месец 2013 година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.

#Петко Сертов #ДАНС #издирване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници