СДВР обяви номера на колата на Сертов, търси съдействие

СДВР обяви номера на колата на Сертов, търси съдействие
шефът на СДВР Младен Маринов
A A+ A++ A

Бившият директор на ДАНС Петко Сертов, който се намира в неизвестност от петък, е изтеглил пари в деня на изчезването си, около 15 часа. Това съобщи шефът на СДВР Младен Маринов, без да уточнява размера на изтеглената сума.

Последната информация, доказуема документално, е за движението на Сертов към 15.30 часа в петък, каза още Маринов.

Ексшефът на специалните служби най-вероятно се придвижва с лек автомобил "Опел Астра", светлосив металик, с регистрационен номер СА 2987 РМ, съобщават от СДВР и молят за съдействие гражданите.

По повод на изразеното мнение от бившата шефка на пресслужбата на ДАНС, журналистката Зоя Димитрова, че Сертов е бил наясно, че колата му ще бъде проследена, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че няма данни в колата на Сертов да е имало GPS система.

По-рано днес бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров коментира пред БНТ изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов с думите: "Какво от това?". Той смята, че се създава излишен шум около този случай.

Сертов отдавна не ръководи службата и ако някой наистина е искал да се разправи с него е можел да го направи по-рано.

"ДАНС тотално не се справи с основните си задачи през изминалите години. Службата не е играч в борбата с престъпността", коментира Гяуров.

Той каза още, че не е спазена процедурата за обявяване за издирването на Сертов чрез Интерпол.

Припомняме, че по молба на съпругата му, бившият директор на ДАНС Петко Сертов е обявен за издирване. Смята се, че той е в неизвестност от петък 18.00 часа. Оставил е вкъщи своите мобилни телефони. От вчера Сертов се издирва и от Интерпол.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. Впоследствие той оглавяваше и създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе начело на центъра до март месец миналата година, когато бе освободен от премиера в оставка тогава Бойко Борисов.

#Петко Сертов #ДАНС #СДВР #Младен Маринов #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници