Наводненията затвориха пътища в Хасковско

Наводненията затвориха пътища в Хасковско
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Редица пътища в Хасковска област остават затворени след наводненията от последните дни.

По информация от областното пътно управление забранено е движението по път III-7604 Симеоновград-с. Свирково от км 15+550 до 16-500. Причина е залята настилка при мост над р. Сазлийка.

На това място в петък заседнаха два микробуса, превозващи хляб за 4 симеоновградски села. Въпреки че водите на Сазлийка се оттекоха, пътната настилка непосредствено след моста е изцяло отнесена.

Обходният маршрут за пътуващите в това направление е по път III -554 Симеоновград-Харманли и път II-76 с.Българин.

Затворен е и пътят Димитровград-Симеоновград в участъка между с.Брод-с.Златополе в 8-километрова участък. Там също е пострадала силно настилката. Обходния маршрут е път I-5 п.в Север с път I-8 и път III-8007 с.Узунджово –с.Константиново;

Път III-761 с.Княжево-с.Устрем в Тополовградско от км 0+000 до км 13+500 е затвопен за движение поради високите води на Тунджа и спорадичните заливания на пътното платно. Предложен е обходен маршрут през път III-559 с.Устрем-гр.Тополовград-път II-76-с.Княжево.

След близо 24 часово затваряне е възстановено движението по лявото платно на пътя между АМ "Марица" и Свиленград в посока на границата с Гърция. Пътят бе наводнен още на 5-ти декемри и наложи обходен маршрут към гръцката граница.

Източник: Haskovo.net 

#Хасковска област #затворени пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници