Чак през 2016-та в Елхово очакват да са защитени

Чак през 2016-та в Елхово очакват да са защитени
A A+ A++ A

Тунджа ще престане да е заплаха за жителите на Елхово, но не сега, а ... след няколко години. Така виждат разрешаването на проблемите в общината на потопения град. Уповават се на проект, чието финансиране вече е започнало.

Причина за наводненията на улиците в по-голямата част на града е колектор, който се влива в реката. Когато се вдигне нивото, водата започва да излиза през канализацията.

В момента в Елхово се изгражда пречиствателно съоръжение - с отвеждащ колектор, който да заусти четирите колектора на града.

Вече приключва първият етап на проекта. Предстои следващата година техническата част от него да бъде одобрена и в края на 2016 година Елхово да има съоръжение, което да не допуска да се наводнява града.

През деня река Тунджа в Елхово се задържа  на ниво 4.25 метра. Обстановката остава критична, заяви кметът Петър Киров. Хората, чиито имоти са засегнати от повишението на водата недоволстват, тъй като причина за това е изпускане на язовир "Жребчево". Киров посочи, че държи постоянна връзка с Напоителни системи и към днешната дата изпускането на язовир "Жребчево" се запазва на 150 кубика в секунда.

 

 

 

#Тунджа #Елхово #колектор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници