Спасиха 13 руски моряци, потъващи край Калиакра

Спасиха 13 руски моряци, потъващи край Калиакра
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руски военни спасители са евакуирали 13 руски моряци при инцидент близо до наши териториални води в нощта на 3-ти срещу 4-ти декември. Те са били на борда на товарен кораб "Елга 1", който е пътувал от Русия за Варна, пълен с въглища. Предполага се, че заради техническа неизправност и лошото време - вълна от 2,5 метра, в машинното отделение нахлува вода и плавателния съд започва да потъва, съобщи "РИА Новости".

Корабът подава сигнал за бедствие на 3 декември вечерта, на 70 мили източно от нос Калиакра. Екипажът е евакуиран на друг кораб, минаващ наблизо, отклонен от курса си по нареждане на Морска администрация - Варна. По данни на турския телевизионен канал Deniz Haber, моряците са били спасени от отзовал се кораб на руската брегова охрана. 2 от моряците били в шок, останалите са добре. Те пътуват за Новоросийск. 

В момента корабът е на котвена стоянка в Балчик. Не е наклонен и не потъва, уверяват експертите. Едва след стабилизирането му, корабът ще провлачен до Варна - за разтоварване и ремонт. Руската страна е започнала разследване на инцидента.

#кораб #моряци #Варна #Русия #Калиакра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници