ЦСКА отново лидер след 2:0 над Локо (Пд)

ЦСКА отново лидер след 2:0 над Локо (Пд)
A A+ A++ A

ЦСКА се върна на победния път в "А" група след 2:0 над Локомотив (Пловдив) на стадион "Българска армия" в събота. С успеха "червените" събраха 41 точки и отново се изкачиха 1-то място в класирането, докато "смърфовете" остават на 9-та позиция с 20 т. Марин Оршулич в 59-ата минута и Орелиан Жоаким в 85-ата минута вкараха головете за ЦСКА.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, като гостите от Пловдив стигнаха до две по-сериозни опасности пред вратата на ЦСКА.

Най-доброто положение за ЦСКА за полувремето пропусна Серджиу Буш в края на частта. Вратарят на Локомотив Александър Витанов отрази удара на румънския нападател. В 37-ата минута в отбора на ЦСКА бе направена принудителна смяна, като на мястото на Тончи Кукоч в игра се появи Неманя Милисавлевич.

Оршулич откри резултата в мача в 59-ата минута, след като засече топката във вратата на Локомотив след ъглов удар за ЦСКА. Орелиан Жоаким удвои преднината на „армейците“ в 85-ата минута отново след статично положение за ЦСКА. Жоаким засече с глава топката във вратата на гостите за крайното 2:0 за ЦСКА.

В предните си два мача "армейците" направиха равенства – 1:1 с Лудогорец и 0:0 с Марек, а това в Дупница съкрати преднината им пред разградчани на 3 т. За гостите не игра звездата им Мартин Камбуров, който има договорка със Стойчо Младенов да не взема участие в срещите срещу бившия си отбор. Освен това голаджията бе и наказан за 5 жълти картона.

#ЦСКА #Локомотив (Пловдив)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници