Очаквано: Преизбраха Симеонов за председател на НФСБ

Очаквано: Преизбраха Симеонов за председател на НФСБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преизбран съм единодушно за председател на НФСБ, обяви пред журналисти на Втория конгрес на НФСБ в събота, който продължава повече от 5 часа съпредседателят на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов.

„Нямаше други кандидати. Много стегнат е конгресът с мобилизиран електорат, хора на идеята, обречени да служат на България. Избран съм с 213 гласа, нито един против и въздържал се", допълни той.

Така беше и за другите ръководни органи, заяви още Симеонов. Той посочи, че за заместник-председателите са избрани Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев, секретар е Мария Петрова, която и досега беше такъв в Бургас. НСФБ остават със старата си програма.

По-рано Симеонов заяви, че приоритет за партията си остава спирането на новините на турски език по БНТ. Съпредседателят на ПФ коментира и друга актуална тема около фронта, а именно предложения от тях за председател на Комисията по култура и медии към Народното събрание Слави Бинев.

Симеонов призна, че научава от самите журналисти за изразената по-рано днес позиция на председателя на парламента Цецка Цачева, а именно призива Бинев да си подаде оставката.

„Няма да избързвам с отговора. Дайте ми възможност да се запозная. Ако трябва ще говоря с г-жа Цачева, ако наистина я е поискала. Предпочитам да не коментирам гилдията, която протестира. Това е трупата на Народния театър и един човек, който доколкото знам е режисьор там - Александър Морфов, който използва махленски език и обидни квалификации и не искам да го коментирам", отсече още патриотът.

Той самият е оптимист, тъй като мисли, че всеки проблем може да намери своето решение, стига то да бъде търсено. „В случая не виждам желание от страна на тези, които протестират да търсят решение на проблема. Виждам категорична дискриминационна позиция. Поканихме ги да разговарят, за да чуем поне един аргумент. До момента не съм чул нито един сериозен такъв", категоричен бе Симеонов.

#Валери Симеонов #Слави Бинев #НФСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"