Проблеми със Snapdragon 810 могат да засегнат Samsung и LG

Проблеми със Snapdragon 810 могат да засегнат Samsung и LG
A A+ A++ A

Според информация от корейската преса, местните гиганти Samsung и LG са нервни пред възможността за забавяне пускането на пазара на флагманските им телефони за следващата година. Пускането на Samsung Galaxy S6 и на LG G4 през първата половина на годината е под въпрос, заради проблеми с чипсета Snapdragon 810, които могат да забавят доставките му до клиентите на Qualcomm.

Техническите спънки включват прегряване при достигане на определен волтаж и намаляване на производителността поради проблеми във връзката между контролера на оперативната памет и процесора. Освен това има и грешка в драйвера на графичния ускорител Adreno 430, твърди източник на Business Korea.

Заради тези причини не е ясно дали Snapdragon 810 ще успее да намери място в премиум смартфони като Galaxy S6, G4 и Xperia Z4, които се очакват на пазара през първата половина на следващата година. Samsung има резервен план, който включва чипсета Exynos, но LG ще изпадне в сериозно затруднение, тъй като собствения чипсет на компанията NUCLUN не е подходящ за ползване в топмодел.

Източник: Business Korea

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници