Sony отбелязва 20 години PlayStation с лимитирано издание на PlayStation 4 в сиво

Sony отбелязва 20 години PlayStation с лимитирано издание на PlayStation 4 в сиво
A A+ A++ A

На 3 декември 1994 година в Япония започват продажбите на игрова конзола, която променя представите на човечеството за домашно забавление. Това е PlayStation, която бързо успява да се справи с основните си конкуренти в лицето на предложенията на Nintendo и Sega и се превръща в попкултурна сензация, която японската компания все още не може да репродуцира отново.

20 години по-късно PlayStation вече има 4 основни издания с множество междинни варианти и запазено място сред най-популярните технологични продукти в света. Като част от активностите на Sony да отбележи по подобаващ начин славната годишнина, компанията представи специална юбилейна версия на PlayStation 4, която е оцветена в познатите за милиони геймъри цветове на оригиналното издание.

Устройството ще бъде произведено точно в 12 300 броя, а сивото ще покрие не само конзолата, но и геймпада, камерата, поставката и слушалките и захранващите кабели. Всичко това в специална юбилейна опаковка. Специалната версия ще се продава за 499 долара в Северна Америка и за 499 евро в Европа, а предварителните поръчки ще стартират на 6 декември.

Ограничени количества от юбилейната конзола ще са налични и в България предимно за благотворителни акции, специални награди и други. Заедно с това Sony пусна и безплатна тема за PS4, която емулира интерфейса на първата конзола PlayStation.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници