В посланието към нацията Путин видя Русия като жертва на Запада

В посланието към нацията Путин видя Русия като жертва на Запада
Путин. Снимка ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Путин се обърна към Федералното събрание на Русия с послание, в което се съдържа неговото виждане по основните направления на развитие на Русия в близкото време.

За Украйна

Русия се отнася с уважение към Украйна, към братския народ, към суверенитета на страната и е готова във всеки момент да окаже помощ, заяви днес по време на ежегодното си послание към Федералното събрание президентът на Русия Владимир Путин.

В същото време Русия не може да не осъжда държавния преврат, който беше извършен в Украйна и доведе до кървава трагедия в югоизточното част на страната, подчерта президентът.

За Крим

„За Русия, Крим древните Корсун, Херсонес, Севастопол имат огромно цивилизационно и сакрално значение така, както Храмовата планина в Ерусалим за онези, които изповядват ислям и юдаизъм.

И именно така ще се отнасяме към това днес и завинаги“, заяви президентът Владимир Путин в обръщението си към Федералното събрание на Русия.

Путин подчерта, че „ако за редица страни на Европа суверенитета и националната гордост са забравени понятия и разкош, то за Русия това е абсолютно необходимо условия“.

За НАТО

Никой няма да постигне военно превъзходство над Русия, заяви днес президентът на Русия Владимир Путин в обръщението си до Федералното събрание на страната.

Той подчерта, че „Русия има възможности и може да използва нестандартни решения за отбранителната способност на страната“.

Путин също отбеляза, че Русия няма намерение да участва в надпреварата във въоръжаването, но отбранителната способност на страната ще бъде осигурена.

Отново за Украйна

Русия е направила огромен принос в подкрепата на Украйна, кредитирайки нейната икономика, каза президентът Владимир Путин.

Според него, през последно време руските банки са инвестирали в украинската икономика близо милиарда. Министерството на финансите на Русия миналата година беше предоставило на Украйна кредит от милиарда. "Газпром" – за още ,5 милиарда, плюс намаления за газа. Сумарно това са ,5 милиарда.

#Путин #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници