Samsung Galaxy S5 вече получава ъпдейт с Android 5.0 Lollipop

Samsung Galaxy S5 вече получава ъпдейт с Android 5.0 Lollipop
A A+ A++ A

Добра и изненадваща новина за потребителите на Galaxy S5 – Samsung започна официалното разпространение на ъпдейт до Android 5.0 Lollipop за устройството и по-точно за модела с номер SM-G900F. Както посочва сайта SamMobile за пръв път корейската компания осигурява обновяване толкова скоро след представянето нова версия на Android – за 31 дни след като Google пусна изходния код на Lollipop на 4 ноември. В момента достъп до обновяването имат само потребителите в Полша, но скоро ще достигне и до други европейски страни.

Обновяването носи много промени и една от най-големите е свързана с промяната на потребителския интерфейс. Той вече следва насоките на Material Design и прави интерфейса по-консистентен, по-изчистен и по-лесен за употреба. Промяната е накарала Samsung да преработи всичките си приложения и това е довело до по-свеж изглед с нови цветове, шрифтове и анимации. Сред останалите промени са нов екран в заключено положение с поддръжка на нотификации, значително подобрено разпознаване на пръстови отпечатъци, нов клипборд с информация за направените скрийншоти и копиран текст, Smart Lock, MirrorLink и др.

От SamMobile посочват, че работата на телефона е подобрена значително, което отчасти се дължи на използването на технологията ART вместо на виртуалната машина Dalvik, а освен това и корейците са направили оптимизации. Обновяването може да се направи през Samsung Kies или безжично. Ако не ви се чака идването на официалния ъпдейт за продуктовия код на вашия телефон можете сами да инсталирате новата версия като изтеглите необходимите файлове от сървърите на SamMobile.

Източник: SamMobile

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници