Томислав Дончев: Пострадахме от опитите да вкараме "Южен поток" през задната врата

Томислав Дончев: Пострадахме от опитите да вкараме "Южен поток" през задната врата
A A+ A++ A

България е пострадала много от опитите да вкара „Южен поток“ през задната врата, каза в студиото на Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му наказателната процедура по проекта е свързана с претенции за спазване на европейското законодателство и изпълнение на обществени поръчки.

Това обаче не е единствената драма на този проект, допълни Дончев. Той увери, че всичких стътки от тук нататък ще бъдат координирани между ЕК и България.

Не може един договор в дружество с 50 процента държавно участие да е обект на такива драми. С тези думи вицепремиерът коментира изказването на премиера Бойко Борисов за това, че все още никой не видял официалната документация по случая.

Писмото е повече от едно. Така Дончев коментира изявлението на бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев от кабинета „Орешарски”, че наследникът му от служебния кабинет Васил Щонов е изпратил писмо до шефа на „Газпром” Алексей Милер и това писмо се сочи от руската страна като причина за спирането на проекта "Южен поток".

Томислав Дончев посочи, че в дългосрочен България е в риск от газова криза. Но той увери, че ЕК била готова да вземе екстремни мерки страната ни да има доставки на газ.

 

 

 

 

 

 

 

 

#Томислав Дончев #Южен поток #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници