Сръбският президент: Загубите от "Южен поток" ще са по-малки, ако има санкции срещу Русия

Сръбският президент: Загубите от "Южен поток" ще са по-малки, ако има санкции срещу Русия
Томислав Николич, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Щетите, които ще понесем, няма да са толкова големи, ако бяхме наложили санкции срещу Русия". Това заяви президентът на страната Томислав Николич, определяйки ситуацията като неблагоприятна за Сърбия.

Според него са нереалистични разговорите за възможността Сърбия да се включи в газопровода, ако той преминава през Турция, Гърция и Македония. Въпросът за енергийните доставки ще бъде обсъден от белгардските власти с руската страна. "Ние не можем да останем без енергоносители", каза той.

Между Изтока и Запада се води игра на котка и мишка и от тази игра губи Сърбия, посочи Николич. По думите му проблемите между Русия и ЕС за газопровода са започнали още преди кризата в Украйна.

По време на неотдавнашното си посещение в Белград еврокомисарят по политиката за добросъседство и разширяване Йоханес Хан е отправил заплахи по повод отказа на Сърбия да наложи антируски санкции, обяви Николич: "Той ми каза: Вие все още можете известно време да се държите така, тъй като не сте член на ЕС, но след това няма да има отстъпление от външната политика на Европейския съюз".

В понеделник руският президент Владимир Путин обяви, че при сегашните обстоятелства, Русия няма да реализира проекта "Южен поток".

#Томислав Николич #Сърбия #Южен поток #Русия #ЕС #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници