Синдикати и работодатели готвят протести

Синдикати и работодатели готвят протести
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И синдикатите, и работодателите се заканват да излязат на протест в първите дни на следващата година. Синдикатите заради увеличението на пенсионната възраст, а работодателите - заради увеличението на минималната работна заплата, предвидени в бюджета за догодина, предаде БНР.

"Синдикатите са категорично против увеличаването възрастта за пенсиониране на хората от трета категория работници. Вчера КНСБ и КТ "Подкрепа" излязоха със съвместна декларация. До края на месеца ще завърши проучването за организиране на протест и след това ще бъде самият протест", заяви Николай Ненков, зам.-председател на КНСБ.

Председателят на Индустриалния капитал в България Васил Велев обяви, че работодателите също ще обмислят протест срещу това "с нищо необосновано, икономически неподплатено драстично увеличение на минималната работна заплата".

"Категорично възразяваме срещу продължаващата мярка първите 3 дни болнични да се плащат от работодателя", подчерта Велев.

Той обяви, че се противопоставят на увеличаването на минималните доходи, които се увеличават административно и увеличаването на минималния осигурителен доход.

#работодатели #синдикати #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници