360 лева минимална работна заплата от 1 януари

360 лева минимална работна заплата от 1 януари
Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерски съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Минималната работна заплата ще бъде увеличена от 340 на 360 лева от 1 януари. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерски съвет, предаде „Фокус”.

Правителството предвижда от 1 юли 2015 година минималната работна заплата да бъде увеличена още веднъж – от 360 на 380 лева. От 1 януари 2016 година минималната заплата ще нарасне от 380 до 420 лева, а от 1 януари 2017 - от 420 на 460 лева.

Горанов посочи, че в резултат на консултациите със социалните партньори и позициите, изразени от някои от работодателските организации, е предложил на правителството да бъде включено поетапно.

„Ще се създаде предпоставка за доходите на най-ниските длъжности и ще се отговори на очакванията, че постепенно ще се върви към увеличаване и приближаване на минималната към средната заплата”, каза още Горанов.

По-рано председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев обяви, че „всички работодателски организации са категорично против увеличаването на минималната работна заплата”.

#минимална #заплата #януари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници