„РискМонитор“: БОРКОР е смехотворна институция

„РискМонитор“: БОРКОР е смехотворна институция
За ДАНС не би трябвало и да се слуша всеки ден, смята още Стефан Попов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БОРКОР е смехотворна институция, която никаква работа няма да свърши, смята изпълнителният директор на фондация „РискМонитор“ Стефан Попов.

„Проблемът е, че това е поредният западен имплант в България, който е обречен да не проработи. Тук средата е дълбоко криминализирана и някакъв си БОРКОР никаква работа няма да свърши“, заяви Стефан Попов по БНР.

Според него БОРКОР, както е по-известен Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерски съвет, е заимстван от Германия, където това е федерална служба за технологични анализи, която дава съвети на правителството. България обаче нямала нужда от такива неща.

Стефан Попов определи като положителна работата на ГЕРБ спрямо ДАНС.

„От една суперразузнавателна структура я превърнаха в една нормална разузнавателна институция“, коментира той и отбеляза, че оттеглянето от скандалите в края на 2009 г. е повлияло добре на структурата.

По думите му за ДАНС не би трябвало и да се слуша всеки ден.

Попов заяви, че дори напускането на зам.-председателя на агенцията Иван Драшков в петък не е значителна новина, защото самият той не е толкова важна фигура в структурата.

„Самата смяна на предишния председател на ДАНС й се отрази зле. Един излишен трус беше това с отстраняването на Цветлин Йовчев, който не се разбра за какво е напуснал точно. След него ДАНС потъна в неизвестност“, подчерта Стефан Попов от „РискМонитор“.

В момента Цветлин Йовчев заема поста съветник по сигурността на президента Росен Плевнелиев.

#Цветлин Йовчев #Иван Драшков #ДАНС #фондация #Стефан Попов #БОРКОР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници