В САЩ честват Деня на благодарността

В САЩ честват Деня на благодарността
A A+ A++ A

В САЩ днес честват Деня на благодарността. По традиция в 4-я четвъртък на ноември хората там изразяват благодарността си към Бог за плодородната жътва и нещата, които са придобили през годината.

Традицията на празника в САЩ и Канада води началото си от английски заселници, но с времето все повече се превръща в светски празник. Понякога го споменават като "Turkey Day" (Ден на Пуйката).

Президентът на САЩ Барак Обама по традиция „помилва” две пуйки, доставени в Белия дом за празничната трапеза в чест на Деня на благодарността.

На шеговитата церемония, която заради лошото време се състоя в Белия дом, а не в Розовата градина, както първоначално бе планирано, президентът се пошегува, че някои ще нарекат случилото се „амнистия”. Той имаше предвид неотдавнашното си решение, заобикаляйки Конгреса, да узакони пребиваването в САЩ на близо 5 милиона нелегални имигранти.

Двете птици - Мак и Чийз, които тежат по около 21 кг, ще продължат живота си в град Лисбърг, щата Вирджиния, в имението на Уестморланд Дейвис, който е бил губернатор на Вирджиния в началото на 20 в.

А двете вече приготвени птици, изпратени в Белия дом от Асоциацията на производителите на пуйки, първото семейство на САЩ ще предаде на благотворителна организация, която помага на бедни хора.

#САЩ #Деня на благодарността

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници